Katten er et fantastisk kæledyr. Den er et smukt, majestætisk og lidt mystisk væsen, som mange af os gerne vil dele hjem med. Ofte er det ganske uproblematisk, men nogle gange opstår der en adfærd fra kattens side, som er uhensigtsmæssig, når vi mennesker og katten lever sammen. Nogle gange er adfærden naturlig for katten, men uhensigtsmæssig i forhold til ejeren, og andre gange er adfærden også unaturlig for katten. Du kan læse mere om problemadfærd her.

Jeg kan hjælpe med at afdække, om adfærden er naturlig eller unaturlig for din kat. Og jeg kan hjælpe med at afhjælpe den uheldige adfærd helt eller delvist. Det er ikke sikkert, at adfærdsproblemet kan løses 100%, da vi har med levende væsener at gøre, men forhåbentlig kan jeg hjælpe i sådan grad, at livskvaliteten for både du og din kat er så høj, at I kan fortsætte tilværelsen sammen og stadig have det godt sammen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med mere end en adfærdskonsultation, men ofte er det ikke tilfældet. Du kan se mine priser her.

Start med et besøg hos dyrlægen før adfærdskonsultationen
Ofte kan der ligge sygdom og/eller smerter bag din kats adfærd. Katte er frygtelig gode til at holde det skjult for os, hvis de for eksempel har smerter eller har det dårligt. Derfor anbefaler jeg altid, at du starter med at få udelukket, at din kat hverken er syg eller har smerter hos dyrlægen, da jeg ikke kan løse problemerne, hvis de skyldes et fysisk problem. Så sørg for at få din kat grundigt udredt hos en dyrlæge med et sundhedstjek og eventuelle mulige undersøgelser/prøver/smertestillinde, som dyrlægen finder relevant for kattens historik, før en adfærdskonsultation hos mig.

Hvordan adfærdskonsultationen foregår
Du kan vælge mellem en fysisk konsultation hjemme. Forud for adfærdskonsultationen i dit hjem, beder jeg dig udfylde et uddybende spørgeskema, som du sender tilbage til mig. Derefter foretager jeg en adfærdskonsultation hjemme hos dig. Hvis du har valgt en konsultation med skriftligt program, eftersendes programmet en uges tid efter konsultationen, og ellers snakker vi programmet igennem under konsultationen. Efter en hjemmekonsultation medfølger der 2 opfølgende samtaler for at sikre, at programmet passer til dig og sin kat samt rette det til, hvis nye ting eller spørgsmål skulle opstå.

Jeg vil for det meste anbefale en hjemmekonsultation, da det giver bedst indblik i kattens adfærd, hvis jeg får set dit hjem med mine egne øjne. Det fortæller mig nemlig, om der er ting i dit hjem, som vi kan ændre for at hjælpe dig og din kat (om din kats naturlige behov er opfyldt eksempelvis).

Bor du for langt væk til en hjemmekonsultation, eller har du brug for en konsultation om et ‘mindre probelm’, kan du booke mig til en telefon- eller videokonsultation, hvor du eventuelt kan vise mig rundt med kamera i stedet for.

Sædvanligvis vil jeg vise dig nogle øvelser, som du og din kat kan lave sammen. Det er sjovt og (gen)opbygger jeres forhold på en positiv måde. Jeg vil muligvis også komme med råd til, hvordan du kan ændre nogle rutiner i hjemmet til glæde for dig og din kat. Konsultationen vil tage udgangspunkt i din kats naturlige behov og adfærd samt være baseret på positiv træning.

Book en adfærdskonsultation ved at kontakte mig på mail tanja@kattetrivsel.dk eller ved at ringe til mig på 4011 5559.