Katten er et fantastisk kæledyr. Den er et smukt, majestætisk væsen, som mange af os gerne vil dele hjem med. Ofte er det ganske uproblematisk, men nogle gange opstår der en adfærd fra kattens side, som er uhensigtsmæssig, når vi mennesker og katten lever sammen. Nogle gange er adfærden naturlig for katten, men uhensigtsmæssig i forhold til ejeren, og andre gange er adfærden også unaturlig for katten. Du kan læse mere om problemadfærd her.

Jeg kan hjælpe med at afdække, om adfærden er naturlig eller unaturlig for katten. Og jeg kan hjælpe med at afhjælpe den uheldige adfærd helt eller delvist. Det er ikke sikkert, at adfærdsproblemet kan løses 100%, da vi har med levende væsener at gøre, men forhåbentlig kan jeg hjælpe i sådan grad, at livskvaliteten for både du og din kat er så høj, at I kan fortsætte tilværelsen sammen og stadig have det godt sammen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med mere end 1 adfærdskonsultation & de to opfølgninger, men ofte er det ikke tilfældet. Du kan se mine priser her.

Før adfærdskonsultationen
Ofte kan der ligge sygdom og/eller smerter bag katteadfærdsproblemer. Katte er frygtelig gode til at holde det skjult for os, hvis de har smerter eller har det dårligt. Og da katteadfærdsproblemer ikke kan løses af en katteadfærdskonsulent, hvis problemerne skyldes et fysisk problem, skal sygdom og smerter altid udelukkes på forhånd. Derfor anbefaler jeg altid mine kunder at få deres kat grundigt udredt hos en dyrlæge med et sundhedstjek og eventuelle mulige undersøgelser/prøver, som dyrlægen finder relevant for kattens historik, før en adfærdskonsultation hos mig.

Hvordan adfærdskonsultationen foregår
Forud for adfærdskonsultationen bedes du udfylde et uddybende spørgeskema, som du sender tilbage til mig. Derefter foretager jeg en adfærdskonsultation enten i dit hjem eller over telefonen. Såfremt du har valgt en konsultation med skriftligt program, eftersendes programmet en uges tid efter konsultationen, og ellers snakker vi programmet igennem under konsultationen. Efter en hjemmekonsultation medfølger der 2 opfølgende samtaler for at sikre, at programmet passer til dig og sin kat samt rette det til, hvis nye ting eller spørgsmål skulle opstå.

Jeg vil for det meste anbefale en hjemmekonsultation, da det giver bedst indblik i kattens adfærd, hvis jeg får set dit hjem med mine egne øjne. Det fortæller mig nemlig, om der er ting i dit hjem, som vi kan ændre for at hjælpe dig og din kat (om din kats naturlige behov er opfyldt eksempelvis). Men bor du for langt væk, står jeg til rådighed til en telefonkonsultation eller videokonsultation, hvor du kan vise mig rundt med kameraet i stedet for.

Sædvanligvis vil jeg vise dig nogle øvelser, som du og din kat kan lave sammen. Det er sjovt og (gen)opbygger jeres forhold på en positiv måde. Jeg vil muligvis også komme med råd til, hvordan du kan ændre nogle rutiner i hjemmet til glæde for dig og din kat. Konsultationen vil tage udgangspunkt i din kats naturlige behov og adfærd samt være baseret på positiv træning.

Book en adfærdskonsultation ved at kontakte mig på mail tanja@kattetrivsel.dk eller ved at ringe til mig på 4011 5559.